Στο πλαίσιο της γενικότερης δραστηριότητας του Ινστιτούτου Πούσκιν, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διαρκή ενημέρωση των σπουδαστών και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου για θέματα, που αφορούν στη ρωσική γλώσσα, στην επικαιρότητα και στα πολιτιστικά δρώμενα της Ρωσίας.

Στη σελίδα ¨τα νέα του Ινστιτούτου”, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες, σχετικά με την έναρξη νέων τμημάτων, τις επικείμενες εξετάσεις, τον τόπο και χρόνο υλοποίησής τους, καθώς και με τις εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο.

Στη σελίδα “τα νέα της Ρωσίας”, γίνεται επιλογή και παρουσίαση των κυριότερων ειδήσεων, που αφορούν στις ελληνορωσικές σχέσεις και στις εξελίξεις στη Ρωσία.

Στη σελίδα “ρωσικό ραδιόφωνο”, υπάρχει σύνδεση με τέσσερις ειδησεογραφικούς και τέσσερις μουσικούς σταθμούς, που εκπέμπουν σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία με μεγάλη ακροαματικότητα.

Στη σελίδα “ο καιρός της Ρωσίας¨, υπάρχουν μετεωρολογικές προγνώσεις για τις έξι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Στη σελίδα “προτείνουμε” παρουσιάζονται τα σημαντικότερα γεγονότα, που σχετίζονται με το ρωσικό πολιτισμό και πραγματοποιούνται στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και της Ρωσίας.