Μαθήματα Ρωσικών

Η εκπαιδευτική μέθοδος του Ινστιτούτου Πούσκιν, μέσω των μαθημάτων στα ρωσικά, καλλιεργεί τις γλωσσολογικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες των σπουδαστών, τους εξοικειώνει με τη σύγχρονη ρωσική πραγματικότητα και ενισχύει την αυτοεκτίμηση τους, αυξάνοντας τις δυνατότητες των επαγγελματικών επιδιώξεών τους.

Στο Ινστιτούτο λειτουργούν τακτικά (4 ώρες την εβδομάδα), εντατικά, ημιεντατικά τμήματα, τμήματα διδασκαλίας ειδικών ορολογιών, τμήματα με προγράμματα στη ρωσική γλώσσα για επιχειρηματίες, εργαζόμενους και φοιτητές καθώς και τμήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε ρωσόφωνους.

Στο χώρο του Ινστιτούτου γίνονται ιδιαίτερα μαθήματα, ατομικά προγράμματα σπουδών και τα τμήματα προσαρμόζονται σε ειδικές κατηγορίες σπουδαστών.

Το καλοκαίρι επίσης, λειτουργούν θερινά τμήματα για γρήγορη εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας.

Τα τακτικά τμήματα του Ινστιτούτου είναι όλα ολιγομελή – πέντε έως δώδεκα ατόμων.

Το Ινστιτούτο Πούσκιν, με το άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα της εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά, Έλληνες και ξενόγλωσσους μέσω των προγραμματισμένων τμημάτων της κάθε ακαδημαϊκής περιόδου.

Ο κύκλος των μαθημάτων υλοποιείται αποκλειστικά από το διδακτικό προσωπικό και η πιστή εφαρμογή του ελέγχεται από τον υπεύθυνο σπουδών.

Οι διδάσκοντες καθηγητές είναι πτυχιούχοι ρωσικής φιλολογίας και κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου από τα Πανεπιστήμια της Μόσχας και της  Αγίας Πετρούπολης.

Η μέθοδος υλοποίησης και διδασκαλίας των μαθημάτων στα ρωσικά και ελληνικά γίνεται με συμβατικές και σύγχρονες εναλλακτικές μεθόδους και την παράλληλη χρήση οπτικοακουστικών, ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων.

Το Ινστιτούτου Πούσκιν Αθηνών ανταποκρίνεται στα κριτήρια, τα οποία θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία επιδιώκουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Η έναρξη των μαθημάτων στα προγραμματισμένα τμήματα γίνεται τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Τα υπόλοιπα τμήματα δύναται να ξεκινούν όλο το χρόνο.

Στο Ινστιτούτο Πούσκιν παραδίδονται μαθήματα στα ρωσικά και τους δώδεκα μήνες του έτους και από 9 πμ. έως τις 10 μμ. από Δευτέρα έως Πέμπτη και την Παρασκευή από 9 πμ. έως 9 μμ., εκτός από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που τα μαθήματα ρωσικής και ελληνικής γλώσσας γίνονται από 10 πμ. έως 6 μμ., το οποίο είναι και ωράριο λειτουργίας του Ινστιτούτου για τους μήνες αυτούς. Το Ινστιτούτο ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα λειτουργίας που αφορά εορτές και αργίες.

Μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου ή σε κατάλληλους χώρους, οι οποίοι, κατόπιν αιτήματος, εγκρίνονται από το Ινστιτούτο.

Η διεξαγωγή των μαθημάτων και η λειτουργία του Ινστιτούτου διέπονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του.

Οι ημερομηνίες εγγραφών και έναρξης των τμημάτων ανακοινώνονται στη σελίδα «Τα νέα του Ινστιτούτου».

rwsika rvsika

Share