Γέφυρες: ‘Eκθεση αφιερωμένη στο αρμένικο βιβλίο

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “ΑΘΗΝΑ 2018 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ” του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ολοκληρώνοντας τη σειρά εκδηλώσεων «ΓΕΦΥΡΕΣ», παρουσιάζει σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ μια βραδιά λόγου και μουσικής με θέμα «Το ταξίδι του Ανακρέοντα και της ανακρεόντειας ποίησης στη Ρωσία». Μια ωδή,  που υμνεί το δικαίωμα του ανθρώπου στην ευτυχία, ταξιδεύει από την Αρχαία Ελλάδα στη Γαλλία, την Αγγλία και τη Ρωσία και ντύνει με  μουσική τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, στάση μετρό “Κεραμεικός”, Γκάζι) την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, ώρα έναρξης 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο συνθέτης–φιλόλογος Σάκης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει τη διαδρομή της ανακρεόντειας ποίησης στη Ρωσία του 18ου αιώνα μέσα από τη σπάνια  ελληνορωσική έκδοση «ΑΝΑΚΡΕΩΝ», που πραγματοποιήθηκε το 1794 στην Αγία Πετρούπολη με τη συνεργασία του Ευγένιου Βούλγαρη και του Ρώσου ποιητή ΝικολάϊΛβοβ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα ακουστούν τραγούδια από το έργο «Του Κρασιού και του Έρωτα», δισκογραφική συνεργασία του συνθέτη με τον ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα πάνω σε μελοποιημένη ανακρεόντεια λυρική ποίηση.

Συμμετέχει το μουσικό σύνολο «Ηδύφωνο», με τους σολίστες Γιώργο Αναστασόπουλο στο πιάνο, Νίνο Κιτάνι φλάουτο, Μανόλη Κόττορο βιολί, Έλενα Παπαδημητρίου τσέλο

Αποσπάσματα ανακρεόντειας ποίησης και ποίηση του Αλεξάντερ Πούσκιν θα διαβάσει ο ηθοποιός Παύλος Εμμανουηλίδης.

Το κρασί στην εκδήλωση θα προσφέρει το οινοποιείο Ρούβαλης.

Share