Το Ινστιτούτο Πούσκιν Υποστηρίζει τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι

Καλλιτεχνικός Οργανισμός Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα Τ. 210 3464002 Παραστάσεις:

Κάθε Σάββατο 21:30 & Κυριακή 19:30, έως τέλη Ιανουαρίου 2019

Ο θεατρικός μονόλογος «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε ερμηνεία Θωμά Κινδύνη και σκηνοθεσία Άννας Σεβαστής Τζίμα, επιστρέφει από τις 10 Νοεμβρίου στις «Μορφές Έκφρασης».

Γραμμένο το 1877, από τον μεγάλο Ρώσο δημιουργό, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα άκρως διαχρονικό έργο του σήμερα. Πώς ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, μέσα σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκαταστροφής θα καταφέρει να βρει το δρόμο του προς το φως; Από πού θα αντλήσει ενέργεια, ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσει να υπάρχει.

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής που οδηγεί το θεατή βήμα-βήμα από έναν κόσμο εχθρικό για τον άνθρωπο στην άλλη πλευρά, εκεί όπου η ευτυχία γίνεται πράξη.
BOOKS ON STAGE: Διάβασε ένα βιβλίο παρακολουθώντας μια παράσταση! Μια εναλλακτική πρόταση για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας και να αγαπήσουμε το βιβλίο. Μια νέα καινοτομία από τις Μορφές Έκφρασης που έχει ως στόχο να φέρει τον θεατή κοντά στο βιβλίο!
Η δράση απευθύνεται σε όλους αλλά και σε μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, και έχει ως στόχο ο θεατής που θα έρθει να δει την παράσταση: να έρθει σε επαφή με ένα λογοτεχνικό κείμενο, χωρίς να το έχει διαβάσει, και να του δημιουργηθεί η ανάγκη να διαβάσει το κείμενο ώστε να εμβαθύνει περισσότερο.
Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων: Πατήστε εδώ
Share