Θεατρική παράσταση «ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ»

Το Ινστιτούτο Πούσκιν στηρίζει την παράσταση “ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ”, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ιβαν Βιριπάγεφ, σε σκηνοθεσία Νάντια Φώσκολο.

Θέατρο Ροές | Ιάκχου 16, Αθήνα 11854 (μετρό Κεραμικός)

Σάββατο 14 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2020
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30

Το Ινστιτούτο Πούσκιν, εκπρόσωπος του Ανώτατου Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού του έργου υποστηρίζει την παράσταση “ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ”.

«Ζήσαμε τελικά ευτυχισμένοι ή όχι;»

Δύο παντρεμένα ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι η απάντηση στο ερώτημα αυτό μεταβάλλεται ανάλογα με την οπτική μέσα από την οποία πλοηγούμε το όχημα που λέγεται «ζωή», και ανάλογα με τις ιστορίες που επιλέγουμε να πούμε στους άλλους –και στον εαυτό μας.

Με αυτό το σπάνια ανεβασμένο στην Ελλάδα θεατρικό έργο, ο σύγχρονος Ρώσος συγγραφέας Ιβάν Βιριπάγεφ υφαίνει αριστοτεχνικά ένα δίχτυ όπου συμπλέκονται η αγάπη, η αλήθεια και η απάτη, με φόντο την αμείλικτη υπαρξιακή έρημο της συμβίωσης. Με παιχνιδιάρικη θεατρικότητα, οι τέσσερις πρωταγωνιστές του Βιριπάγεφ μας παρασύρουν σε έναν διαλεκτικό κόσμο αφηγήσεων, όπου η προσπάθεια για μια ειλικρινή αποτίμηση του παρελθόντος σκοντάφτει διαρκώς στην ψευδαίσθηση του «μαζί».

Share